Bine ati venit !

       Misiunea Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic este de a crea, valorifica si disemina cunostinte, precum si de a crea competente, prin dezvoltarea unui mediu de invatamant si de cercetare pentru membrii comunitatii preuniversitare si universitare.

     Fundamentul acestor performante il constituie formarea unei puternice comunitati academice, in care atragerea, dezvoltarea si promovarea valorilor stiintifice si didactice primeaza, impreuna cu preponderenta unei culturi bazate pe excelenta. Prin programele de invatamant de nivel universitar, Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic asigura societatii romanesti profesori specialisti in stiinte economice si in administratia publica, in conformitate cu cerintele invatamantului romanesc contemporan.

       

                                     Investesti pasiune, creezi valoare !

     Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti este o institutie de stat abilitata sa asigure pregatirea pedagogica, psihologica si metodica a studentilor si absolventilor de invatamant superior care opteaza pentru profesiunea de cadru didactic.

     Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic a fost infiintat in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti sub denumierea de "Seminar pedagogic", printr-un Decret Regal in anul 1938. Seminarul pedagogic a fost redenumit, in anul 1994 Seminar Pedagogic Universitar, prin Ordinul Ministrului Invatamantului nr.7422/1994.

     Denumirea actuala a departamentului dateaza din anul 1996, cand prin Ordinul Ministrului Invatamantului nr.4921/11.09.1996 s-a aprobat infiintarea in structura Academiei de Studii Economice din Bucuresti a Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic care a fost organizat si functioneaza in baza Regulamentului aprobat prin O.M. nr.4356/11.07.1997.

     In prezent, Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti functioneaza in temeiul Legii nr. 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare, O.M. nr. 3850/02.05.2017, O.M. nr. 4218/25.07.2017, Legea 288/2004 precum si in baza Metodologiei proprii aprobata de Senatul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

     Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic desfasoara activitate de cercetare si educatie si functioneaza in cadrul Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.