Profesori
Prof. univ. dr. Daniela Elena Dumitru – Director
Daniela Dumitru este licențiată în filosofie și licențiată în psihologie. Este doctor în științe ale educației la Universitatea din București cu o teză despre dezvoltarea gândirii critice și a abilităților de argumentare susținute prin programe educaționale integrate. În prezent, este profesor titular la Academia de Studii Economice din București și director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic. Este autoarea unei cărți despre abilitățile de gândire critică și transferabilitatea acestora, co-autoare a unui manual de gândire critică pentru examenul de admitere în magistratură și autoare și co-autoare a peste patruzeci de articole științifice și capitole de carte. Interesele de cercetare ale Danielei Dumitru sunt gândirea critică (tema principală), argumentarea, comunitățile de cercetare/practică, educația pentru dezvoltare durabilă și psihologia cognitivă.
Conf. univ. dr. Camelia Stăiculescu
Camelia Stăiculescu este absolventă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Pedagogie, cu specializări în Consiliere vocațională şi Management educaţional, doctor în Științe ale Educației. De asemenea, este absolventă a Universităţii Hyperion, Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Management. Este evaluator în comisia pentru Ştiinţele educaţiei, în Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi membru al Comisiei specializate de acreditare (CSA) de la nivelul Ministerului Educaţiei. Din anul 2014 este coordonator al Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din Academia de Studii Economice din București (ASE). Își desfășoară activitatea didactică în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de peste 20 de ani, contribuind atât la formarea viitorilor cadre didactice cât şi la perfecţionarea profesorilor din învăţământul preuniversitar, unde predă disciplinele: Pedagogie, Psihopedagogia adolescentilor, tinerilor şi adulţilor, Proiectarea şi managementul proiectelor educaţionale, Evaluare şi testare în educaţie, Designul instruirii etc. Are o bogată activitate în proiecte educaționale, în special în activități de formare a adulților și consiliere a studenților. A realizat şi publicat lucrări de specialitate, articole şi studii în domeniul educaţional şi social. A coordonat și realizat, împreună cu echipa CCOC, studii asupra: cerințelor angajatorilor față de competențele absolvenților, inserției absolvenților de studii superioare economice în piața muncii, expectanțelor studenților în raport cu viitoarea profesie etc.
Conf. univ. dr. Monica Elisabeta Păduraru
Monica Elisabeta Păduraru este absolventă a Universității din București, Facultatea de Psihologie, cu specializări în Managementul resurselor umane și al Managementului și evaluării educaționale, doctor în Științe ale Educației, este conf. univ. dr. în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din Academia de Studii Economice, unde susţine cursuri de formare iniţială şi continuă pentru studenţi, cadre didactice şi manageri şcolari („Psihologia educaţiei”, „Comunicare educațională”, „Pedagogie” ș.a.). Membru în proiecte cu finanțare europeană, în calitate de consilier și formator. Coordonator și coautor de manuale în domeniul Psihologiei educaţiei, Comunicării didactice, Pedagogiei și Didacticii.
Conf. univ. dr. Aurel-Marin Drămnescu
Marin Drămnescu, psiholog, licențiat în profilul socio-psiho-pedagogic al Universității din București. Titular al Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Academiei de Studii Economice București. Doctor în Științele Educației (2012) cu o teză despre învățarea socială și Științe Politice (2015) cu o cercetare asupra fenomenului populist. Experiență acumulată pe parcursul a 15 ani in educație, formare, cercetare și consiliere. Manager de proiect și membru în variate proiecte și programe educaționale naționale și internaționale. Colaborări în cadrul ONG-urilor (Uniunea Naţională pentru Drepturile Femeii din România), consiliere individuală și consiliere de grup (elevi, profesori, persoane aflate în risc de excluziune, persoane vârstnice și de etnie rroma).Titular de curs pentru disciplinele Psihologia, Educației Managementul Clasei de Elevi. Cadru didactic asociat de peste 6 ani. al Universităţii Internaționale Danubius din Galați, titular al cursurilor de Psihologia educației, Metodologia cercetării calitative în psihologie, Proiectarea și Managementul Proiectelor Educaționale. Trainer la Institutul Național al Magistraturii și colaborator extern pentru disciplina Formare Abilități Non-Juridice la Școala Națională de Grefieri. Are o bogată activitate publicistică: carte (Voința de fericire, Albert Bandura. Teoria socială a învățării, Populismul. Analiză multidimensională, Psihologia educației, ) capitole în cărți, articole și studii de specialitate.
Lect. univ. dr. Vladimir-Aurelian Enăchescu
Vladimir-Aurelian Enachescu este absolvent al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității din București, a urmat o serie de specializări și pregătiri postuniversitare, a absolvit trei masterate și un Doctorat în Științe ale Educației. A fost profesor în Statele Unite între 2005 și 2008 iar din 2009 până în prezent este profesor la Academia de Studii Economice din București unde predă discipline specifice psihologiei și științelor educației. Este autorul mai multor articole științifice și cărți publicate atât în țară, cât și în străinătate. Pentru activitatea desfășurată a primit numeroase recunoașteri și aprecieri, printre care recunoașterea oferită de Administrația Prezidențială a României, precum și faptul că administrația din Statele Unite a decis ca ziua de 17 iunie să-i poarte numele în calendarul SUA.
Lect. univ. dr. Alexandru Robert Mihăilă
Alexandru Robert Mihăilă este lector universitar la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Academiei de Studii Economice din București, doctor în Cibernetică și statistică, cu peste 10 ani experiență in educație, formare și cercetare. A făcut parte din echipa de management și implementare a numeroase proiecte și programe educaționale naționale și internaționale. În calitate de titular al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic și cadru didactic asociat al altor facultăți a susținut activități didactice la discipline precum Instruire asistată de calculator, Medii virtuale de învățare, Didactica specializării, Proiectarea și managementul programelor educaționale, Bazele statisticii, Didactica domeniului și dezvoltări în didactica specializării și altele. De asemenea, începând cu anul 2008 a desfășurat activități de formare a adulților pentru domeniile de competențe Informatică și Management. Are o bogată activitate publicistică: articole, capitole de cărți și cercetare.
Elena-Ramona Richițeanu-Năstase este lector universitar la Academia de Studii Economice București, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic, doctor în Științele Educației, cu peste 18 ani experiență in educație/formare/cercetare/consiliere: proiecte și programe educaționale naționale și internaționale sau colaborări în cadrul ONG-urilor (Centrul Român de Educație Economică, Educația 2000+), consiliere individuală și consiliere de grup (elevi și familiile acestora, profesori, șomeri), 17 ani de experiență didactică la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (titular de curs pentru discipline precum Consiliere și Orientare, Pedagogie: teorii și practici, Fundamentele Pedagogiei, Teoria și Metodologia Curriculumului, Teoria și Metodologia Instruirii, Teoria și Metodologia evaluării) și 12 ani ca trainer la Institutul Național al Magistraturii (Dezvoltare Personală și Comunicare). Are o bogată activitate publicistică: carte ca autor unic (Consiliere și orientare pentru carieră și viață. Fundamente teoretice și metodologice) sau în colaborare, capitole, articole și studii (peste 30).
https://scholar.google.com/citations?user=gQ_XRBMAAAAJ&hl=ro
Asist. univ. dr. Mihaela Minciu
Mihaela Minciu este asistent universitar doctor la Academia de Studii Economice din București, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. Mihaela este autoarea a numeroase studii de prestigiu (capitole de carte și articole științifice), principalele sale domenii de cercetare fiind reprezentate de: lumea VUCA, investiții sustenabile, proiecte de investiții, economia verde, dezvoltarea organizațională, gândire critică, management și educație. De asemenea, este autoarea unei cărți cu privire la lumea VUCA și abordarea investițiilor sustenabile, al cărei obiectiv principal a fost realizarea unui model de acțiune pentru sprijinirea organizațiilor în derularea activităților de investiții într-un mediu de afaceri complex și adesea dificil de înțeles. În ceea ce privește domeniul educațional, cercetările efectuate au avut drept rezultat publicarea de articole științifice referitoare la dezvoltarea abilității de gândire critică în rândul studenților, precum și pregătirea acestora pentru predarea disciplinelor economice.
Secretariat DPPD
Carmen Adela Pană – Secretar I, Secretar-șef
Andreia Anca Vasile – Secretar I
Mihaela Roxana Barbă-Lată – Secretar II